Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο

1/4 φλ. κέτσαπ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες

1 κιλό περίπου μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα, τεμαχισμένα

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες

1 φλ ρύζι μακρύκοκκο

φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα

σουσάμι, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το λιωμένο κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
2 Αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για 30 λεπτά ή και περισσότερο στο ψυγείο.
3 Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
4 Περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα, μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
5 Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη συνοδεία ρυζιού και πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος