Γρήγορη quesadillas με τόνο και καλαμπόκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λευκός τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

300 γρ. τσένταρ, τριμμένο

150 γρ. καλαμπόκι

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και σε φέτες

3-4 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι

αλάτι, κατά βούληση

4 τορτίγιες, μεγάλες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κόκκινο κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
2 Σε ένα μικρότερο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μας στα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε.
3 Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί και το τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι ο τόνος μας να σπάσει πολύ καλά.
4 Καρυκεύουμε με πάπρικα, λευκό πιπέρι και αλάτι και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε μια μια τις τορτίγιες μας και τις γεμίζουμε με το μίγμα τσένταρ και τόνου. Ψήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί μας και απλώνουμε από πάνω 2 κ.σ. από το μίγμα με τα λαχανικά μας.
6 Διπλώνουμε στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι quesadillas μας.
7 Σερβίρουμε πριν κρυώσουν.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος