Χωριάτικα λουκάνικα με κρέμα βαλσαμικού, Tabasco και φακές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινά χωριάτικα λουκάνικα

2-3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

1 1/2 κ.σ. Tabasco, Chipotle Sause

250 γρ. φακές, μαγειρεμένες

1 κλωνάρι σέλερι

1 μεγάλο καρότο

1/2 πράσο

1 κ.σ. βούτυρο

200 ml ζωμός κοτόπουλο

μαϊντανός, κομμένος, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μικρόν μπολ προσθέτουμε τη κρέμα βαλσαμικού και το Tabasco και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί βάζουμε τα λουκάνικα και τα περνάμε με ένα πινέλο με το μίγμα Tabasco και κρέμας βαλσαμικού.
2 Ψήνουμε τα λουκάνικα για 25 λεπτά, γυρνώντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αλείφοντάς τα με το υπόλοιπο μίγμα Tabasco και κρέμας βαλσαμικού.
3 Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σέλερι, το καρότο και κόβουμε το πράσο σε λεπτές φέτες.
4 Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
5 Προσθέτουμε τις μαγειρεμένες φακές και το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
6 Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις φακές με τα λαχανικά και από πάνω το λουκάνικο. Σερβίρουμε με μαϊντανό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος