Hot dogs με λουκάνικα Φρανκφούρτης και άλειμμα αβοκάντο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 λουκάνικα Φρανκφούρτης

2-3 αβοκάντο, ώριμα

1 φλ. φιστίκια Αιγίνης αλατισμένα, θρυμματισμένα

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. κόλιανδρο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη

4 κ.σ. κέτσαπ

4 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. τυρί κρέμα

4 ψωμάκια για hot dog

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, που βράζει, ρίχνουμε τα λουκάνικα και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι και διατηρούμε τα λουκάνικα ζεστά.
2 Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τη σάρκα του και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το κέτσαπ και ανακατεύουμε.
4 Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
5 Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Απλώνουμε σε κάθε ψωμάκι 2 κ.σ από το μείγμα ντομάτας - κέτσαπ και από πάνω βάζουμε 1 λουκάνικο. Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι 3 κ.σ. άλειμμα αβοκάντο, τελειώνουμε με το μείγμα μαγιονέζας - κρέμας τυριού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος