Ιταλική πίτσα ναπολιτάνα με λαχανικά, λάδι τρούφας, και τυρί gouda με πίπεριες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

140΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι

25 γρ. μαγιά μπύρας

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση:

200 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες

4 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

3 σπαράγγια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο την κορυφή

5 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. λάδι τρούφας

φύλλα βασιλικού

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Διαλύουμε τη μαγιά σε 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό και την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.
2 Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι. Ανακατεύουμε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι.
3 Ζυμώνουμε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δύο-τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, και την αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό (πρέπει σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο).
4 Χωρίζουμε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλουμε και ανοίγουμε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο.
5 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
6 Απλώνουμε τη ζύμη μας πάνω στη πέτρα ψησίματος πίτσας. Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη 1/4 από το τριμμένο τυρί,τις φέτες της ντομάτας και στη συνέχεια το υπόλοιπο τυρί. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια.
7 Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τη βγάζουμε και προσθέτουμε το λάδι τρούφας και τον φρέσκο βασιλικό και ψήνουμε 3 λεπτά ακόμη.
Δημήτρης Σκαρμούτσος