Ιταλική σαλάτα με αβοκάντο, κράνμπερις και αμύγδαλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

300 γρ. ιταλική σαλάτα, Φρεσκούλης

2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

¾ φλ. κράνμπερις, αποξηραμένα

¾ φλ. αμύγδαλα, ψημένα

 

Για το ντρέσινγκ:

2/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

½ κ.γ. πάπρικα

2 κ.γ.  μουστάρδα σε σκόνη

1 κ.σ. κρεμμύδι, λιωμένο

1/4 φλ. λευκό βαλσάμικο ξύδι

¼ φλ. μέλι

αλάτι θαλασσινό, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον παπαρουνόσπορο, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας, το κρεμμύδι, το βαλσάμικο και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ιταλική σαλάτα με μαρούλι, λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη και ραντίτσιο, προσθέτουμε το αβοκάντο και τα κράνμπερις.
Ρίχνουμε 1/4 φλ. από το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακινούμε απαλά το μπολ να ενωθούν τα υλικά.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε τη σαλάτα συνοδευόμενη από το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος