02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και με ελαιόλαδο λαδώνουμε τον πάτο ενός παραλληλόγραμμου ταψιού. |
2 | Σε μια μεγάλο σκεύος προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί εκτός του καφέ και ανακατεύουμε καλά. |
3 | Σε ένα δεύτερο σκεύος διαλύουμε το καφέ με 1/3 κούπας νερό. Προσθέτουμε στον καφέ τα αυγά και το λάδι και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. |
4 | Περιχύνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό. Προσθέτουμε και τα φιστίκια Αιγίνης, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. |
5 | Με τα χέρια αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχει δημιουργηθεί μια ζύμη που είναι εύπλαστη. |
6 | Αν η ζύμη κολλάει λίγο, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. αλεύρι και αρχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει και να είναι εύπλαστη η ζύμη. Αν συνεχίζει να κολλάει προσθέστε άλλη μια κ.σ. αλεύρι και συνεχίστε να πλάθετε την ζύμη. |
7 | Μοιράζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη και δημιουργούμε μικρές φρατζόλες μήκους περίπου 30 cm και ύψους περίπου 6,5 cm. |
8 | Τοποθετούμε τις φρατζόλες στο ταψί. Επειδή θα ανοίξουν στο ψήσιμο καλό είναι να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τις φρατζόλες για 30 λεπτά. |
9 | Οι φρατζόλες θα έχουν φουσκώσει λίγο, θα έχουν ανοίξει και θα έχουν σπασμένη επιφάνεια. Αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς. |
10 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. |
11 | Στην συνέχεια με ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού και με μια κάθετη και ίσια κατεύθυνση κόβουμε το κάθε φρατζολάκι σε φέτες (μπισκότι). |
12 | Τοποθετούμε τα μπισκότι στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν χρειαστεί μπορούμε να ψήσουμε τα μπισκότι μας σε δύο δόσεις. |
13 | Αναποδογυρίζουμε τα μπισκότι. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ταψί. Αφήνουμε τα μπισκότι να κρυώσουν τελείως. |
14 | Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε αεροστεγές δοχείο. |