Καλαμάρια γεμιστά με δαμάσκηνα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 καλαμάρια μεγάλα

10 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 κριθαροκουλούρα μικρή

2 κολοκύθια μεγάλα σε κύβους

1 μελιτζάνα μέτρια σε κύβους

2 πατάτες μεγάλες σε κύβους

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες

150 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σοτάρουμε σε μέτρια κατσαρόλα τα 100 ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
2 Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
3 Προσθέτουμε τις πατάτες, τα δαμάσκηνα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
4 Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο με γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος