Καλαμάρια γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

12 καλαμαράκια, καθαρισμένα

1/2 φλ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ.

1/4 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πολτός ντομάτας, Γκρέκα

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

1/2  κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους

1 φλ. ψίχα ψωμιού

1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2 Προσθέτουμε τη ρίγανη, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.
3 Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 2 λεπτά.
4 Προσθέτουμε 3 κ.σ. κρασί, τα ντοματάκια και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά.
5 Ανακατεύουμε το υπόλοιπο κρασί με την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
6 Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
7 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
8 Κόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ψίχα, το πεκορίνο, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
9 Μισογεμίζουμε το σώμα του κάθε καλαμαριού με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί 9x13.
10 Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα καλαμάρια και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος