Καλοκαιρινό burger με αβοκάντο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο

225 γρ.2 μοσχαρίσιου κιμά

¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

15 κυβάκια αβοκάντο

Κέτσαπ

Μουστάρδα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο, κόβουμε σε 12 κύκλους των 5 cm, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
2 Μόλις ετοιμάσουμε το φύλλο ανακατεύουμε τον κιμά με τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και πλάθουμε 12 κεφτεδάκια των 2,5 cm.
3 Με το χέρι μας πιέζουμε ένα κύβο αβοκάντο σε κάθε κεφτεδάκι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.
4 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια που φτιάξαμε στην μέση, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και γαρνίρουμε με τα καρυκεύαματα που επιθυμούμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος