02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη σάλτσα: | Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να τσιγαριστούν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη κανέλα. |
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας, το πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. | |
Για τη μπεσαμέλ: | Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και σε χαμηλή φωτιά το ζεσταίνουμε. Προσέχουμε να μην καεί και να μη φουσκώσει το γάλα μας. |
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με έναν αυγογδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. | |
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα με το ρου από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το γάλα. Ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη ώστε να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και μαγειρεύουμε τη μπεσαμέλ σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. | |
Προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. | |
Για τα κανελόνια: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια εναλάξ με ντοματίνια και μοτσαρέλα. | |
Στο πυρέξ που έχουμε επιλέξει προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάζει, τόση ώστε να καλύψη τη βάση. Τοποθετούμε τα γεμισμένα μας κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να γεμίσει το ταψί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση τα κανελόνια μας. | |
Με μια κουτάλα προσθέτουμε από πάνω τη μπεσαμέλ προσεκτικά. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ώστε να μαλακώσουν τα ζυμαρικά μας. | |
Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτουμε από πάνω τη τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει. | |
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια και να σερβίρουμε. |