Καπνιστές χοιρινές μπριζόλες στο γκριλ με μπαχαρικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

¾ κ.γ. ζάχαρη

¾ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

¾ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

¾ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

¼ – ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

6 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο

ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την πάπρικα, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το τσίλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν.
2 Καλύπτουμε τις μπριζόλες με το μείγμα μπαχαρικών, τις βάζουμε σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού, τη σφραγίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-8 ώρες.
3 Ανοίγουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
4 Βγάζουμε τις καπνιστές μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε σκεπασμένες σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 περίπου λεπτά.
5 Ραντίζουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε στο γκριλ.
6 Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά συνολικά και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος