Καρμπονάρα με λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο

350 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα

250 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

3 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla

4 κομμάτια μπέικον, ψιλοκομμένα

1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα Βράζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα ξαναστραγγίζουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, προσθέτοντας αλάτι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με τα λαχανικά μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη παρμεζάνα και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τις πιπεριές.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος και επαναφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύοντας συνέχεια.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος