Καρμπονάρα με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

1 πακέτο spaghetti

220 γρ. γιαούρτι Total 2%

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 αυγό

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

1 κ.γ. σκόρδο, τριμμένο

1 κ.σ. κρεμμύδι, αποξηραμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
2 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και ελάχιστο αλάτι. Αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα spaghetti και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
3 Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τη παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
4 Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και επιστρέφουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μίγμα του γιαουρτιού και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος