Καροτόσουπα με τζίντζερ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1,3 κιλά καρότα, καθαρισμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

3-4 σκελίδες σκόρδου

½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

5 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σε 2 δόσεις)

½ κ.γ. κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. μπαχάρι

1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος

Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Τοποθετούμε τα καρότα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και γαρνίρουμε με αλάτι, πιπέρι κι αρκετό λάδι.
2 Ψήνουμε για 45 λεπτά γυρνώντας τα μόνο μια φόρα. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν και καραμελώσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
3 Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι μας, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τις 3 κούπες ζωμού. Πολτοποιούμε όλο το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
4 Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπολειπόμενο ζωμό, το κόλιανδρο και το μπαχάρι. Ζεσταίνουμε τα υλικά σε μεσαία φωτιά.
5 Ανακατεύουμε συχνά και την στιγμή που η σούπα μας θα αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
6 Μόλις ζεσταθεί ομοιόμορφα όλη η σούπα βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και συνοδεύουμε με μια φέτα ψωμί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος