01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Τοποθετούμε τα καρότα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και γαρνίρουμε με αλάτι, πιπέρι κι αρκετό λάδι. |
2 | Ψήνουμε για 45 λεπτά γυρνώντας τα μόνο μια φόρα. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν και καραμελώσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. |
3 | Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι μας, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τις 3 κούπες ζωμού. Πολτοποιούμε όλο το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. |
4 | Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπολειπόμενο ζωμό, το κόλιανδρο και το μπαχάρι. Ζεσταίνουμε τα υλικά σε μεσαία φωτιά. |
5 | Ανακατεύουμε συχνά και την στιγμή που η σούπα μας θα αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. |
6 | Μόλις ζεσταθεί ομοιόμορφα όλη η σούπα βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και συνοδεύουμε με μια φέτα ψωμί. |