Καστανό ρύζι με λαχανικά και κόκκινα φασόλια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. καστανό ρύζι

4 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κλωνάρια σέλινο

1 κόκκινη πιπεριά

2 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα

4 σκελίδες σκόρδο

450 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα

1 κ.σ. πάπρικα

1 1/2 αποξηραμένο θυμάρι

2 κ.γ. ταμπάσκο

1/2 φλ. κάσιους

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών (για πιο έντονη γεύση) και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 25 λεπτά. Σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την πιπεριά. Πολτοποιούμε το σκόρδο και στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια.
3 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και το ταμπάσκο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
4 Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
5 Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κάσιους και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε κατ΄ επιλογή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος