Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα με πατάτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκόρδα, ψιλοκομμένα

4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. μουστάρδα

1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

1 κ.γ. θυμάρι, ξηρό

½ φλ. ελαιόλαδο

10 ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες

1 φλ. νερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 λεμόνια, χυμό + 1 κομμένο σε τέταρτα, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά το κρέας.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, τη μουστάρδα, το κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
3 Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη νύχτα, να μαριναριστεί καλά. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
4 Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 διπλές μεγάλες λαδόκολλες, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε σαν πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
5 Τοποθετούμε τα πακέτα σε ένα ταψί και βάζουμε όπως είναι στο φούρνο. Ψήνουμε για 90 λεπτά.
6 Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, γαρνίρουμε με τα λεμόνια και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος