02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σταδιακά τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για να θωρακιστεί και να κρατήσει τα υγρά του, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με καπάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και ανακατεύουμε. |
3 | Ρίχνουμε το κρέας και μόλις πάρει θερμοκρασία, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, τη κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Μόλις πάρει το φαγητό βράση, τοποθετούμε το σκεύος σκεπασμένο με το καπάκι στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. |
5 | Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 1 1/2 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας. Αφαιρούμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε. |