Καυτερά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 μερίδες παϊδάκια χοιρινά (500 γρ. το καθένα)

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο

Μία καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη με τους σπόρους

4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

3 κ.σ. Green Pepper Sause,Tabasco

6 κ.σ. ρούμι

6 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. σάλτσα σόγιας

6 κ.σ. μέλι

6 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ (όχι μεταλλικό) και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
2 Ρίχνουμε με το κουτάλι όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω στα παϊδάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
3 Στη συνέχεια, πιάνουμε τα παϊδάκια με τα χέρια μας και τα γυρνάμε ξανά και ξανά, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν επικαλυφθεί καλά με τη σάλτσα μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο εως και για 3 ημέρες.
4 Μαγειρεύουμε τα παϊδάκια σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρνώντας τα συχνά και αλείφοντάς τα με τη σάλτσα κάθε φορά.
5 Το γύρισμα και το πέρασμα με τη σάλτσα είναι σημαντικό, έτσι ώστε και οι τέσσερις πλευρές του κάθε κρέατος να είναι επιστρωμένες με αυτήν.
6 Σε περίπτωση που μας περισσέψει και επιπλέον σάλτσα, μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και να την ρίξουμε πάνω στα παϊδάκια, λίγο πριν το σερβίρισμα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος