Καυτερή λουκανικόπιτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα:

200 γρ. αλεύρι σκληρό

¼ κ.γ. αλάτι

100 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

2 αβγά, κρόκοι, χτυπημένοι

 

Για τη γέμιση:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες

1 κ.σ. Tabasco, Habanero

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα Καρδίτσας, κομμένα σε μικρά κομμάτια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τα κυβάκια κρύου βουτύρου στο μείγμα αλευριού-αλατιού.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ζυμώνουμε το μείγμα με τ’ ακροδάχτυλα μέχρι να πάρουμε μια τριφτή ζύμη.
Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους αβγών, κρατώντας μία μικρή ποσότητα στην άκρη για την επάλειψη της πίτας. Δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι να γίνει λεία.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα λουκάνικα, το Tabasco, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Για τη σύνθεση: Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε στρογγυλό ταψάκι και αδειάζουμε σε αυτό τη γέμιση. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αβγό. Κολλάμε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάμε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα.
Με μαχαίρι κάνουμε 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια με τον υπόλοιπο χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 περίπου λεπτά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος