Καυτερή πίτσα αλλαντικών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής

300 ml νερό, χλιαρό

500 γρ. αλεύρι σκληρό

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο

1 κ.σ. tabasco

1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρο, ξεφλουδισμένες ή 400 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης

 

Για την πίτσα:

1 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί

1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 φέτες προσούτο

100 γρ. σουτζούκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ. καυτερό λουκάνικο

4 λεπτές φέτες παστουρμά

10 φέτες Havarti, Arla

1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 μοτσαρέλες, φρέσκιες, κομμένες σε φέτες

1 φλ. φύλλα ρόκας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco, και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μερικά από τα φύλλα βασιλικού. Βράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Για την πίτσα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στο ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στη σάλτσα τις φέτες Havarti τις οποίες κόβουμε σε μικρές λωρίδες, το προσούτο, το σουτζούκι, το καυτερό λουκάνικο, τον παστουρμά, και την καυτερή πιπεριά. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα.
Αφαιρούμε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος