Κεφαλονίτικη αλιάδα με μπακαλιάρο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 φλ. γάλα

1 αβγό

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες για τηγάνισμα και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους με κρύο νερό.

Σε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ρευστό κουρκούτι.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου, ένα-ένα, στο μείγμα και τα τοποθετούμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε, γυρνώντας το κάθε φιλέτο 1-2 φορές, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές.

Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από τηγάνι και τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Τηγανίζουμε τις πατάτες για άλλα 1-2 λεπτά για να φρυγανιστούν και σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο.

 

 

Δημήτρης Σκαρμούτσος