Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γλάσο cranberry

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

30

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο:

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. νερό

340 γρ. cranberries, φρέσκα ή κατεψυγμένα (δεν χρειάζονται ξεπάγωμα)

μια πρέζα αλάτι

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. τζίντζερ, λιωμένο

2 κ.γ. μηλόξιδο ή λευκό ξίδι

1/8-1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

 

Για τα κεφτεδάκια:

700 γρ κιμάς γαλοπούλας

2 μεγάλες φέτες λευκό ψωμί χωρίς κόρα σε μικρά κομματάκια (περίπου 1 φλ.)

2 κ.σ. γάλα

1/4 φλ τυρί ρικότα

1 αβγό

1 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. θυμάρι ξηρό

1 κοφτή κ.γ. μαραθόσπορος

αλεύρι (προαιρετικά)

φυτικό λάδι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα cranberries, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το ξίδι.
Ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα cranberries, για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι τη σάλτσα σε ένα μπολ, πιέζοντας τα λιωμένα cranberries. Προσθέτουμε όσο πιπέρι καγιέν θέλουμε.
Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ψωμί και περιχύνουμε με το γάλα. Με ένα πιρούνι λιώνουμε ελαφρώς το ψωμί. Σε ένα μεγάλο μπολ, με το ίδιο πιρούνι, χτυπάμε τη ρικότα με το αβγό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας, το αλάτι, το θυμάρι, το μαραθόσπορο και το ψωμί.
Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Δεν ζυμώνουμε πολύ, γιατί θα βγουν πολύ σφιχτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια χωρίς να τα στριμώχνουμε και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Αν είναι πολύ νωπά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε λάδι όσο χρειάζεται.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα, για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ ρευστή, αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος