01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το γλάσο: | Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα cranberries, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το ξίδι. |
Ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα cranberries, για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι τη σάλτσα σε ένα μπολ, πιέζοντας τα λιωμένα cranberries. Προσθέτουμε όσο πιπέρι καγιέν θέλουμε. | |
Για τα κεφτεδάκια: | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ψωμί και περιχύνουμε με το γάλα. Με ένα πιρούνι λιώνουμε ελαφρώς το ψωμί. Σε ένα μεγάλο μπολ, με το ίδιο πιρούνι, χτυπάμε τη ρικότα με το αβγό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας, το αλάτι, το θυμάρι, το μαραθόσπορο και το ψωμί. |
Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Δεν ζυμώνουμε πολύ, γιατί θα βγουν πολύ σφιχτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια και τοποθετούμε σε ένα ταψί. | |
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια χωρίς να τα στριμώχνουμε και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Αν είναι πολύ νωπά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε λάδι όσο χρειάζεται. | |
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα, για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ ρευστή, αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. |