Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα στο φούρνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

680 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

680 γρ. κιμά χοιρινό

1/3 φλ. γάλα

1 φλ. ψίχα ψωμιού

1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα

3 μεγάλα αβγά

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, Arla

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

1 κιλό και 360 γρ. σάλτσα ντομάτας

μοτσαρέλα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
11 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την ψίχα του ψωμιού.
2 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα τα αβγά.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τα χτυπημένα αβγά, το μαϊντανό, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες 5 εκ.
4 Γεμίζουμε τα κεφτεδάκια στο κέντρο με τους κύβους του τυριού και τα σφραγίζουμε καλά.
5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί.
6 Καθαρίζουμε το τηγάνι από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
7 Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
8 Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος