Κεφτεδάκια κοτόπουλου γλυκόξινα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

105΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό κιμάς από φιλέτο στήθος κοτόπουλο, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

1 αβγό

2 κ.σ. νερό

½  κούπα ψίχουλα ψωμιού

3 κ.σ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο

250 γρ. σάλτσα κράνμπερι

3/4 κούπας σάλτσα τσίλι

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 ½  κ.γ. χυμός λεμονιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, το νερό, τα ψίχουλα ψωμιού και το κρεμμύδιού. Πλάθουμε κεφτεδάκια.
2 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μια φορά.
3 Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη σάλτσα κράνμπερι, τη σάλτσα τσίλι, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
4 Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με συυνοδεία ρυζιού.Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με συυνοδεία ρυζιού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος