Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1/3 φλ. κρεμμύδι

1/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη

1 1/2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

1 κ.γ. δυόσμος, αποξηραμένος

1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι

450 γρ. κιμάς κοτόπουλου

φέτα, θρυμματισμένη για γαρνιτούρα

αγγούρι, κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα

 

Για τη σως γιαουρτιού:

1 φλ. γιαούρτι

2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. πιπέρι, λευκό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το σκόρδο, το αυγό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλάτι.
Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Δε θέλουμε το μίγμα μας να σφίξει πολύ για να μείνουν τα κεφτεδάκια αφράτα.
Πλάθουμε με τα χέρια σε μπαλάκια και βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
Για τη σως γιαουρτιού: Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι μέχρι να δέσουν.
Γαρνίρουμε τα κεφτεδάκια με τη φέτα και το αγγούρι και σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος