Για τα κεφτεδάκια:
450 γρ. κιμάς αρνίσιος
1/3 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
½ κόκκινο κρεμμύδι μεσαίο, λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo
1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 5 εκ. καθαρισμένο και λιωμένο
¼ φλ. φρυγανιά, τριμμένη
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο καλά
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
2 λεμόνια, ξύσμα
½ φλ. κουκουνάρι
½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα, Χρυσελιά
Για τη σάλτσα:
2/3 φλ. ταχίνι
1 λεμόνι, χυμός
¾ κ.γ. αλάτι
νερό
Για τη γαρνιτούρα:
κουκουνάρι
μαϊντανό, κομμένο
κόλιανδρο, κομμένο
καπνιστή πάπρικα