Για τα κεφτεδάκια:
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φέτα ψωμί, ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
1 αβγό, χτυπημένο
1 πρέζα ξερή ρίγανη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα:
½ φλ. ελαιόλαδο
4 πράσινες πιπεριές κέρατα, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
300 γρ. τριφτή ντομάτα, Γκρέκα
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση