Κεφτέδες φασολιών με καπνιστό γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες:

250 γρ. φασόλια ξερά, μικρού μεγέθους

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. baking powder

1 κρόκος αυγού,

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

 

Για το καπνιστό γιαούρτι:

300 γρ. γιαούρτι 2%, Total

2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τους κεφτέδες: Το προηγούμενο βράδυ, σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε νερό και τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα με προσθέτουμε άφθονο κρύο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, ξαφρίζοντας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μην διαλύονται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατίζουμε καλά.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ. Χτυπάμε καλά, προσέχωντας να μην γίνουν πουρές.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει καλά το μίγμα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το ελαιόλαδο κάψει βάζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις. Τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περίσσειο λάδι.
Για το καπνιστό γιαούρτι: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, τη πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος