02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τους κεφτέδες: | Το προηγούμενο βράδυ, σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε νερό και τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε. |
Σε μια κατσαρόλα με προσθέτουμε άφθονο κρύο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, ξαφρίζοντας. | |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μην διαλύονται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατίζουμε καλά. | |
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ. Χτυπάμε καλά, προσέχωντας να μην γίνουν πουρές. | |
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας. | |
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει καλά το μίγμα. | |
Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού. | |
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το ελαιόλαδο κάψει βάζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις. Τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. | |
Τοποθετούμε τους κεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περίσσειο λάδι. | |
Για το καπνιστό γιαούρτι: | Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, τη πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη. |