Κεφτέδες γεμιστοί με βραστό αυγό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 ντομάτα, τριμμένη στο τρίφτη

1 κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη

1/3 φλ. κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 κ.γ. κύμινο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη

2 αυγά, χτυπημένα

¾ φλ. αλεύρι

ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

6 φέτες ζυμωτό ψωμί σίκαλης

1 κ.σ. σουσάμι μαύρο, για γαρνιτούρα

πράσινη σαλάτα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2 Μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα αλατίζουμε.
3 Σε ένα μεσαίο σκεύος προσθέτουμε τον κιμά, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι, ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
4 Ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
5 Σε ένα μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα πιάτο το αλεύρι. Χωρίζουμε το μίγμα του κιμά σε 6 κομμάτια.
6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
7 Παίρνουμε κάθε κομμάτι κιμά στην παλάμη μας και πατάμε λίγο να πλατύνει. Περνάμε το βραστό αυγό από το αλεύρι και στη συνέχεια το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά, που είχαμε ανοίξει με το χέρι μας.
8 Δημιουργούμε ένα μικρό κύλινδρο, τον οποίο περνάμε από το αλεύρι, ύστερα από το αβγό και τέλος από το μίγμα παρμεζάνας - φρυγανιάς και αφήνουμε στη άκρη.
9 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε αυγό.
10 Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια βάζουμε έναν έναν τους κυλίνδρους του κιμά και τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
11 Στη λαμαρίνα του φούρνου, που από πρίν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τους κυλίνδρους από κιμά.
12 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, ώστε να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς και στο εσωτερικό του.
13 Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος