Κέικ γιαουρτιού με γκρέιπφρουτ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. γιαούρτι 2%, ΦΑΓΕ

1/3 φλ. ζάχαρη

5 κ.σ. τριμμένο ξύσμα γκρέιπφρουτ

1/4 φλ. μέλι

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. ελαιόλαδο

 

Για το γλάσο:

1/2 φλ. άχνη ζάχαρη

2 με 3 κ.γ. χυμό γκρέιπφρουτ

Φέτες γκρέιπφρουτ και φρέσκα φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το γλάσο: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε την άχνη και το χυμό γκρέιπφρουτ. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα σφιχτό σχετικά γλάσο. Αφήνουμε στην άκρη.
Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180°C.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα άλλο , μεγάλο, σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα γκρέιπφρουτ, το μέλι, τη βανίλια και το ελαιόλαδο. Με ένα αυγογδάρτη χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα των άλευρων και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί.
Μεταφέρουμε το μίγμα μας στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ μας και αν βγει καθαρή το κέικ μας θα είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε. Απλώνουμε το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει και γαρνίρουμε με φέτες γκρέιπφρουτ και φύλλα μέντας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος