Κέικ κανέλας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

400 γρ. μαύρη ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

400 ml γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια, σε σκόνη

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γ. baking powder

 

Για το μίγμα ζάχαρης-κανέλας:

5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει αρκετά και να ασπρίσει το βούτυρο
2 Προσθέτουμε ένα ένα ολόκληρα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Προσέχουμε να προσθέτουμε αυγό μόλις ομογενοποιηθεί το προηγούμενο.
3 Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το κονιάκ, το γάλα, το baking powder και το αλεύρι μέχρι να δέσει το μίγμα.
4 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
5 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το τοποθετούμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
6 Αφού ψηθεί το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
7 Πασπαλίζουμε το κέικ με ένα μίγμα από άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος