Κέικ καρδιάς με 3 κρέμες και ζαχαρωτά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120'΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

4 αβγά

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)

5 κ.σ. κακάο

8 κ.σ. νερό

2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ

 

Για τη κρέμα πατισερί:

150 ml κρέμα γάλακτος 36%, Arla

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κρόκους αβγών

500 ml γάλα πλήρες

50 γρ. κορν φλάουερ

 

Για τη κρέμα σοκολάτας:

500 ml γάλα

125 γρ. ζάχαρη

4 αβγά, κρόκοι

2 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

1 βανίλια, σε σκόνη

30 γρ. βούτυρο

 

Για τη κρέμα φράουλας:

350 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)

250 γραμ. άχνη ζάχαρη

100 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

λίγες σταγόνες χρώμα ζαχ/κής κόκκινο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το παντεσπάνι: Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε καλά ώστε να έχουμε ένα σχετικά ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και αναμιγνύουμε με μια μαρίζ.
Τοποθετούμε το μίγμα στα ταψάκια σε σχήμα καρδιάς τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς και ψήνουμε για 45- 50 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα σποράκια της βανίλιας, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το γάλα. Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε το μίγμα χωρίς όμως να πάρει βράση.
Για την κρέμα πατισερί: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσουμε και έπειτα το βάζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για τη ροζ κρέμα: Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, σιγά σιγά ρίχνουμε την άχνη.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η κρέμα.
Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε σε μια τουρτιέρα το πρώτο μας παντεσπάνι. Προσθέτουμε με 3 κ.σ. από τη κρέμα πατισερί και απλώνουμε καλά.
Τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα πατισερί το επόμενο παντεσπάνι και ύστερα 3 κ.σ. από τη κρέμα σοκολάτας και απλώνουμε καλά.
Τοποθετούμε το επόμενο παντεσπάνι και στη συνέχεια 3 κ.σ. τη ροζ κρέμα. Απλώνουμε καλά.
Τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα που έχουμε και απλώνουμε καλά στην επιφάνεια αλλά και στα τοιχώματα της τούρτας.
Στολίζουμε με όσα και ότι ζαχαρωτά θέλουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος