02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη. | |
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, την κανέλα και το αλάτι. | |
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, 1/3 κούπας γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το τζίντζερ. | |
Βάζουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε τα καρότα. Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ. | |
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ελέγχοντας αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. | |
Μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσει εντελώς. | |
Για το γλάσο: | Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 κούπας γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη. |
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. |