Κέικ καρότου με γλάσο γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Λίγο βούτυρο για τη φόρμα του κέικ

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κούπα για τη φόρμα

2 κ.γ. baking powder

¾ κ.γ. baking soda

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. αλάτι

1 κούπα ζάχαρη

2/3 κούπας γιαούρτι 5%, Total

¼ κούπα ελαιόλαδο

2 μεγάλα αυγά

2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα

¼ κούπας ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, 1/3 κούπας γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το τζίντζερ.
Βάζουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε τα καρότα. Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ελέγχοντας αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
Μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο: Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 κούπας γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη.
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος