01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. |
2 | Βάζουμε τη ζάχαρη και τη λεβάντα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσει η λεβάντα. |
3 | Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη λεβάντα. |
4 | Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το λάδι. |
5 | Φτιάχνουμε μια τρύπα στα στεγνά υλικά και σταδιακά προσθέτουμε τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Προσέχουμε μην ανακατέψουμε πάρα πολύ. |
6 | Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20 εκ διάμετρο και 6 εκ βάθους, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένο. |
7 | Ψήνουμε για 55 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι το κέικ ξεκολλάει από τις γωνίες και μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |
8 | Βγάζουμε το κέικ, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. |
Για το γλάσο: | Χτυπάμε το ασπράδι με ένα πιρούνι και βάζουμε το 1/2 σε ένα άλλο μπολ. |
Aνακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το υπόλοιπο 1/2 ασπράδι αβγού και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού. Απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, αφήνοντας να κυλίσει. | |
Παίρνουμε τα κλαράκια λεβάντας και τα βουτάμε στο 1/2 ασπράδι αβγού, που έχουμε κρατήσει και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. | |
Αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσει το γλάσο, γαρνίρουμε με τα κλαράκια λεβάντας ή εναλλακτικά με λίγο ξύσμα λεμονιού. |