Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες αλεύρι

1 κούπα γιαούρτι 5%, Total

1 κ.γ. baking powder

¼ κ.γ. αλάτι

6 αβγά

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ.
2 Ανακατεύουμε το αλεύρι, την baking soda, το αλάτι και τα περνάμε από κόσκινο. Αφήνουμε στην άκρη.
3 Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αβγών. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές της κρέμας. Προσθέτουμε σταδιακά 1/2 κούπα ζάχαρη, μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο πηχτές και γυαλιστερές. Αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο τ. Κερκύρας, 1 1/2κούπα ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι, με εναλλαγές.
5 Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα ασπράδια και βάζουμε όλο το μίγμα μέσα στη φόρμα του κέικ.
6 Ψήνουμε στους 175°C για 50-60 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος