02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ. |
2 | Ανακατεύουμε το αλεύρι, την baking soda, το αλάτι και τα περνάμε από κόσκινο. Αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αβγών. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές της κρέμας. Προσθέτουμε σταδιακά 1/2 κούπα ζάχαρη, μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο πηχτές και γυαλιστερές. Αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο τ. Κερκύρας, 1 1/2κούπα ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι, με εναλλαγές. |
5 | Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα ασπράδια και βάζουμε όλο το μίγμα μέσα στη φόρμα του κέικ. |
6 | Ψήνουμε στους 175°C για 50-60 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. |