Κέικ με φυστικοβούτυρο και μύρτιλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 αβγά

2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι μύρτιλα

2 βανίλιες

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι (κοσκινισμένο)

1 κ.γ. baking powder

1/2 φλ. μύρτιλα, για το σερβίρισμα

 

Για το γλάσο με μύρτιλο:

¼  φλιτζάνι ψιλοκομμένα μύρτιλα

3 ½ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

150 gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) Lurpak, Soft

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κέικ: Ετοιμάζουμε την μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια των αβγών. Στη συνέχεια χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους των αβγών, με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το γάλα, τις βανίλιες, έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τα μύρτιλα και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Αλείφουμε το κέικ με γλάσο από μύρτιλο. Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα μύρτιλα.
Για το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε τα μύρτιλα, έτσι ώστε να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μίγμα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος