Κέικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και γλάσο πορτοκαλιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. γιαούρτι

200 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)

4 αβγά

1 κ.γ. baking powder, Μπαχαρικά Ήλιος

60 γρ. βούτυρο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Υλικά για το γλάσο:

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ζεστό νερό

1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ μας (ή σε φόρμα σιλικόνης) και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με γλάσο πορτοκαλιού.
Για το γλάσο: Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία την άχνη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος