01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα, το εβαπορέ, το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι. | |
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά. | |
Για το γλάσο: | Στο πολυμίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, 2-3 φύλλα δυόσμου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. |
Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο. Γαρνίρουμε με 2-3 φύλλα δυόσμου. |