Κέικ με γλάσο πορτοκαλιού και δυόσμο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

1 βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

2 φλ. ζάχαρη

5 αβγά

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

4 κ.σ. κονιάκ

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Για το γλάσο:

200 γρ. τυρί κρέμα

2/3 φλ. ζάχαρη άχνη

5-6 φύλλα δυόσμου

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα, το εβαπορέ, το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά.
Για το γλάσο: Στο πολυμίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, 2-3 φύλλα δυόσμου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο. Γαρνίρουμε με 2-3 φύλλα δυόσμου.
Δημήτρης Σκαρμούτσος