Κέικ με μήλο και ελαιόλαδο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. κακάο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 ή 3 αβγά

2 μήλα

200 ml. κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

50 ml. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.
2 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
3 Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα με προσοχή.
4 Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος