02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα. |
2 | Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. |
3 | Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα με προσοχή. |
4 | Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε. |