02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. | |
Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπάμε τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μίγμα. | |
Προσθέτουμε το μέλι, τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το λάδι κανόλας και τη βανίλια. | |
Σε ένα άλλο μπόλ μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, τα αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών. | |
Ρίχνουμε το στερεό μείγμα αλευριού στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα. | |
Ψεκάζουμε τη φόρμα του κέικ με σπρέι μαγειρικής, φροντίζοντας να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της. | |
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσέχοντας το μείγμα να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας, για να μη χυθεί έξω από τα τοιχώματά της. | |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 75 με 90 λεπτά. Μόλις οι άκρες του αρχίσουν να ροδίζουν και η επιφάνεια του αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, τσιμπάμε το κέικ με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί και στο εσωτερικό του. Αν αντιληφθούμε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά, είναι έτοιμο και μπορούμε να το βγάλουμε από το φούρνο. | |
Αφήνουμε το κέικ έξω από το φούρνο για 10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. | |
Όταν το βγάλουμε από τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει. Διακοσμούμε το κέικ την ημέρα, που θα το σερβίρουμε. | |
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κέικ με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη. | |
Για το γλάσο: | Προσθέτουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μικρό σκεύος. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει ενιαίο. |
Αν θέλουμε το γλάσο μας να γίνει πιο πηχτό, προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη. | |
Περιχύνουμε το κέικ μας με το γλάσο και το αφήνουμε να τρέξει στα πλαϊνά. Το αφήνουμε το να κρυώσει για 30 με 60 λεπτά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. |