Κέικ με μπαχαρικά και μέλι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο, ανάλατο

100 γρ. μαύρη ζάχαρη

100 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα

175 γρ. μέλι Εκλεκτή Φύση, Έλατο, Αττική

260 ml γάλα

2 αυγά, χτυπημένα

325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1/3 κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

¼ κ.γ. γαρύφαλλο

¼ κ.γ κύμινο

½ κ.γ. αλάτι

1 λεμόνι, ξύσμα

1 πορτοκάλι, ξύσμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
2 Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
3 Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, την άχνη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύουμε και περιμένουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει αρκετά.
5 Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το γάλα και τα αβγά και ανακατεύουμε.
6 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το κύμινο.
7 Ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση του μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα βουτύρου.
8 Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
9 Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
10 Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο.
11 Ψήνουμε για 60-70 περίπου λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
12 Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το μεταφέρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
13 Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος