02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. |
2 | Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. |
3 | Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, την άχνη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύουμε και περιμένουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. |
4 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει αρκετά. |
5 | Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το γάλα και τα αβγά και ανακατεύουμε. |
6 | Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το κύμινο. |
7 | Ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση του μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα βουτύρου. |
8 | Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. |
9 | Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
10 | Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο. |
11 | Ψήνουμε για 60-70 περίπου λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |
12 | Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το μεταφέρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. |
13 | Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. |