Cupcakes με μύρτιλα, λεμόνι και γιαούρτι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

375 γρ. μύρτιλα, χωρισμένα σε 3 μέρη

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ¼ φλ. (275 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική

2/3 φλ. (165 ml.) ελαιόλαδο

2 αυγά

1 ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού

¼ φλ. (65 ml.) χυμό λεμονιού

1 φλ. (250 γρ.) γιαούρτι, Total 5%

2 ¼ φλ. (335 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.γ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τις θήκες των cupcakes μας.
3 Ξεπλένουμε τα μύρτιλα και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη το 1/3 από τα μύρτιλα για την επικάλυψη.
4 Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα μύρτιλα με 1 κ.σ. αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
5 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και χτυπάμε με σύρμα.
6 Προσθέτουμε 335 γρ. αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
7 Ρίχνουμε στο μίγμα τα μύρτιλα μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
8 Προσθέτουμε σε κάθε θήκη για cupcake τόσο από το μίγμα μας ώστε να καλυφθούν τα 2/3 της θήκης. Προσθέτουμε μερικά μύρτιλα από πάνω.
9 Τοποθετούμε τα cupcakes στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
10 Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
11 Αφαιρούμε τα cupcakes από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
12 Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος