02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. |
2 | Καλύπτουμε με νερό και φέρνουμε στο σημείο βρασμού. |
3 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
4 | Βγάζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν. |
5 | Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και βάζουμε τη φλούδα και το εσωτερικό του στον κάδο του μπλέντερ. |
6 | Κόβουμε το λεμόνι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το εσωτερικό του. |
7 | Ρίχνουμε τη φλούδα του λεμονιού στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το πορτοκάλι, τα κάνουμε πουρέ και αφήνουμε στην άκρη. |
8 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. |
9 | Σε ένα μπολ χτυπάμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να γίνουν αφράτα. |
10 | Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. |
11 | Βάζουμε και τον πουρέ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. |
12 | Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ 20εκ., απλώνουμε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. |
13 | Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. |
14 | Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα. |
15 | Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. |