Κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο

1 μεγάλο λεμόνι, ακέρωτο

100 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

175 γρ. ζάχαρη άχνη

4 αυγά

175 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
2 Καλύπτουμε με νερό και φέρνουμε στο σημείο βρασμού.
3 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
4 Βγάζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
5 Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και βάζουμε τη φλούδα και το εσωτερικό του στον κάδο του μπλέντερ.
6 Κόβουμε το λεμόνι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το εσωτερικό του.
7 Ρίχνουμε τη φλούδα του λεμονιού στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το πορτοκάλι, τα κάνουμε πουρέ και αφήνουμε στην άκρη.
8 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
9 Σε ένα μπολ χτυπάμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να γίνουν αφράτα.
10 Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.
11 Βάζουμε και τον πουρέ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
12 Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ 20εκ., απλώνουμε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
13 Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
14 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα.
15 Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος