Κέικ με τόνο, καλαμπόκι και πιπεριές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. λευκός τόνος πικάντικος σε ηλιέλαιο, Alelma

1 κ.σ. δυόσμος, αποξηραμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε. Μόλις αρχίσουν να χρυσαφίζουν τα κρεμμύδια μας αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρεμμύδι σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
3 Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο σκεύος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
4 Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
5 Προσθέτουμε το τόνο σε κομματάκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το τυρί, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να πάνε σε όλο το μίγμα.
6 Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα μας. Κουνάμε αν χρειαστεί τη φόρμα μέχρι το μίγμα να απλωθεί καλά.
7 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε το κέικ μας αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει αρκετά ώστε να μη διαλυθεί.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος