02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. |
2 | Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα. |
3 | Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το γάλα, 1/4 φλ. χυμό μήλο, τη βανίλια και τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα. |
4 | Με μία σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο να ομογενοποιηθούν. |
5 | Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα του κέικ και με μια σπάτουλα τα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα προσεκτικά. |
6 | Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 60-65 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |
7 | Ενώ ψήνεται το κέικ, βάζουμε τον υπόλοιπο (1/2 φλ.) χυμό μήλου με το λικέρ μήλου σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
8 | Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο 1/4. Κρατάμε 3 κ.σ από το μείγμα. |
9 | Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ σε μία σχάρα και τρυπάμε την επιφάνεια του κείκ με μία οδοντογλυφίδα. |
10 | Με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ με το υπόλοιπο μείγμα του χυμού με το λικέρ και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά. |
11 | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, ρίχνουμε τις 3 κ.σ. από το μείγμα του χυμού με το λικέρ, που έχουμε κρατήσει, και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να λιώσει. |
12 | Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο τυριού. |