Κέικ μήλου με γλάσο μήλου και κρέμας τυριού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μήλα, καθαρισμένα (4 φλ. μήλο, τριμμένο)

3 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

85 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

20 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 ¼  φλ. μαύρη ζάχαρη

1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

¼ φλ.  γάλα

¾ φλ. χυμό μήλο

1 κ.γ.  βανίλια

6 μεγάλα αβγά

¼ φλ. λικέρ μήλου

7 κ.γ. ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.
2 Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
3 Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το γάλα, 1/4 φλ. χυμό μήλο, τη βανίλια και τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
4 Με μία σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο να ομογενοποιηθούν.
5 Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα του κέικ και με μια σπάτουλα τα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα προσεκτικά.
6 Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 60-65 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
7 Ενώ ψήνεται το κέικ, βάζουμε τον υπόλοιπο (1/2 φλ.) χυμό μήλου με το λικέρ μήλου σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
8 Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο 1/4. Κρατάμε 3 κ.σ από το μείγμα.
9 Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ σε μία σχάρα και τρυπάμε την επιφάνεια του κείκ με μία οδοντογλυφίδα.
10 Με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ με το υπόλοιπο μείγμα του χυμού με το λικέρ και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
11 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, ρίχνουμε τις 3 κ.σ. από το μείγμα του χυμού με το λικέρ, που έχουμε κρατήσει, και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να λιώσει.
12 Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο τυριού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος