Κέικ μπανάνα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. ζάχαρη

10 κουταλιές βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

3 αβγά μεγάλα

3 ώριμες μπανάνες

1 κ.γ. κανέλα

3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. αλάτι

Λίγη βανίλια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα.
2 Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά προτού προσθέσουμε το επόμενο.
3 Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα, αλάτι και baking powder.
4 Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μίγμα ζάχαρης-αβγών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να εξαφανιστεί το αλεύρι.
5 Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει εντελώς στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι το αφήνουμε να ψηθεί λίγο παραπάνω.
Δημήτρης Σκαρμούτσος