Κέικ σοκολάτα με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2/3 φλ. βούτυρο

1 3/4 φλ. ζάχαρη

2 αυγά

1 κ.γ. βανίλια ή κονιάκ

2 1/2 φλ. αλεύρι

1 1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. γιαούρτι Total, 2%

1/2 φλ. βραστό νερό

1/2 φλ. κακάο

 

Για το γλάσο: 

4 φλ. ζάχαρη άχνη

3/4 φλ. κακάο

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. βανίλια ή κονιάκ

1/4 φλ. γάλα εβαπορέ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κέικ: Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο σκεύος, αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο μίγμα του βούτυρου εναλλάξ με το γιαούρτι.
Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και ανακτεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε στη ζύμη και χτυπάμε μέχρι να αποροφηθεί.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προσθέτουμε το μίγμα μας και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στου 180°C. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
Μόλις το κέικ μας ψηθεί, αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το γλάσο, αφήνουμε να στεγνώσει καλά και σερβίρουμε.
Για το γλάσο: Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος τη ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο. Χτυπάμε με ένα αυγογδάρτη και προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος