02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ. | |
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. | |
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. | |
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά. | |
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. | |
Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού. | |
Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια. | |
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. | |
Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά. | |
Για το γλάσο: | Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. |
Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο. | |
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. |