Κέικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

μια πρέζα αλάτι

100 ml γάλα πλήρες

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. Lurpak Light βούτυρο ανάλατο σε αλουμινόφυλλο

185 γρ. ζάχαρη άχνη

3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

 

Για το γλάσο:

350 γρ. ζάχαρη άχνη

100 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού.
Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά.
Για το γλάσο: Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος