Κέικ βουτύρου με σταφίδες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. ζάχαρη άχνη

4 αυγά

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. φρέσκο γάλα

2 βανίλιες, Μπαχαρικά Ήλιος

1/4 φλ. σταφίδες + 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανακατεύουμε μαζί)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο.
2 Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
3 Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν και να γίνει το μείγμα κίτρινο.
4 Προσθέτουμε το πρώτο αυγό και χτυπάμε καλά μετά την προσθήκη κάθε αβγού. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε.
5 Προσθέτουμε το γάλα και τις σταφίδες και χτυπάμε καλά.
6 Βάζουμε το μίγμα του κέικ στο ταψί και απλώνουμε παντού. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για 40 λεπτά.
7 Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
8 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος